De Eenhoorn presenteert nieuwe catalogus

Zij die het bedrijf kennen, weten dat we een zusteruitgeverij bezitten, die kinderboeken uitgeeft. We werken in hetzelfde gebouw, zij en zij met alle collega’s en kunnen ons daarom ook verheugen over elkaars werk. Dat hun nieuwe catalogus uit is, tonen we daarom ook hier graag! We zijn net zo trots als zij op deze prestatie!

Wil je een kijkje nemen? Klik dan hier!

Het fonds van De Eenhoorn telt boeken en tijdschriften.

BOEKEN

test

Het fonds van De Eenhoorn bevat een waaier aan genres: kartonboeken, prentenboeken, boeken voor beginnende lezers, poëziebundels, fictie en non-fictie voor kinderen van 7 tot 15 jaar, young adults en geschenkboeken voor volwassenen. Daarvoor wordt samengewerkt met meer dan 150 auteurs en illustratoren uit binnen- en buitenland. Naast de 50 nieuwe titels verschijnen jaarlijks ook heel wat herdrukken en kamishibai (= voorleesplaten).

Het uitgeefbeleid van De Eenhoorn steunt op drie pijlers:
Originele verhalen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Daarbij staan een origineel thema en een mooi taalgebruik voorop.
Bijzondere illustraties met ruimte voor experiment. De illustrator krijgt de kans om zijn/haar fantasie de vrije loop te laten en een eigen stijl te ontwikkelen.
Een aantrekkelijke vormgeving met oog voor details.

Bij De Eenhoorn mag er buiten de lijntjes gekleurd worden, en dat wordt opgemerkt! De boeken van De Eenhoorn vallen met de regelmaat van de klok in de prijzen. In Vlaanderen heeft De Eenhoorn al tien Boekenpauwen gewonnen, negen Boekenwelpen, meer dan tien Boekenpluimen, een Boekenleeuw, een Gouden Uil en vele andere prijzen. In Nederland werden we al twee keer bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, naast een Gouden Griffel, negen Zilveren Griffels, twee Zilveren Penselen, twee Gulden Paletten en ontelbare Vlaggen en Wimpels. Op de Internationale Kinderboekenbeurs in Bologna nam De Eenhoorn al een Bologna Ragazzi Award in ontvangst.

De Eenhoorn is ook actief op de internationale markt. Sinds 2000 werden ruim 550 vertalingen in meer dan 35 landen, verspreid over zes werelddelen, gerealiseerd. 

TIJDSCHRIFTEN

De Eenhoorn geeft ook informatieve tijdschriften voor kinderen uit. Deze worden hoofdzakelijk verspreid via de Belgische scholen, alhoewel ook privé-abonnementen mogelijk zijn. Kits is het paradepaardje van de tijdschriften. Deze tweewekelijkse krant voor jonge tieners (10 tot 14 jaar) bestaat sinds 1990, en betekende het begin van De Eenhoorn. Klap is de naam van de krant voor de kinderen van 8 tot 10 jaar!Get 30% off your first purchase

X